Over de fotograaf

Het werk van Edgar van Riessen (Bloemendaal, 1969) kenmerkt zich door een eigenzinnige en eigenwijze kijk op het leven. Hij heeft gevoel voor het menselijke en probeert met dimensies uit de kunstwereld zo vleiend mogelijke portretten te maken. Dit uit zich in bijzondere invalshoeken en origineel fotowerk. Na de school voor Journalistiek in 1994 afgerond te hebben volgde Van Riessen een masterclass Fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Conceptueel en Communicatief

Al vijftien jaar is Van Riessen een vertrouwd adres voor Journalistieke Portretfotografie. Veelal werkt hij op locatie. Mensen worden in de vertrouwde omgeving gefotografeerd; zonder dat het model het merkt haalt Van Riessen het beste in de mens naar boven. Met sprekende kleuren laat hij wat over de persoon zien, dat anders in de realiteit van alledag verloren gaat. De fotograaf wil aan de waan van die dag ontsnappen en de persoon een eeuwigheidswaarde geven, gelijk als zeventiende eeuwse meesters maar dan op een soepelere hedendaagse manier

Zakelijk

De beelden van Van Riessen duiken telkens op onverwachte plaatsen op. De foto’s worden uitsluitend digitaal gemaakt en geleverd via mail, cd en in print.